Медицината го експлоатира вече 20 години. В минимални количества, пречистен и екстремно разреден, ботокса днес е по-популярен и от смъртоносното кураре, чието откриване навремето отвори врати пред хирургията. Ботулиновият токсин направи възможни и много други неща: да се коригира кривогледство, да се възстановяват скъсани мускулни влакна, да секне обилното омразно потене и дори да се облекчи мигрената. Напоследък ботокса влезе в новата си роля на безпощаден „убиец” на бръчки. Очни хирурзи случайно забелязали, че при лечение на кривогледство и тикове на клепача с ботокс, веществото повлияло добре и на бръчките около очите. Още по-изумително – почти при всички пациенти тези бръчки изчезнали напълно.
Ботокса се радва на оромна популярност както от страна на жените, така и от мъжете. Той прави да изглеждате свежи и отпочинали. Статистиката сочи, че само за една година в САЩ мъже и жени използват ботокс около 1,6 милиона пъти за да изгладят бръчките си. От противобръчковата инжекция с ботулинов токсин се възползват вече масово и еврпейците. Това са най-често дами, които искат да изгладят лицето, но и мъжете не са имунизирани срещу опти да постигнат бърза красота с помощта на ботокс.
Всяка бръчка има своя собствена история и причини за възникването си. И затова трябва да се третира индивидуално. Ботокса е най-ефективен при т.нар. динамични бръчки, появяващи се в горната половина на лицето – по челото, между веждите и малките бръчици в околоочния контур, познати като „пачи крак”. Всички гореизброени бръчки се образуват и задълбочават поради силната мимическа мускулатура.
Инжектираният ботокс парализира именно мускулатурата, като блокира прехода на ацетилхолин от нерва към мускула.

След което бръчките изчезват!

ПроцедуриПлазмолифт – преобрази лицето си

Мезоконци с лифтинг ефект

Wish pro – Израелското чудо в козметиката

Водно дермабразио

Отстраняване на доброкачествени кожни образувания

Криотерапия (лечение с течен азот)

Мезотерапия

Филъри

Ботокс /Ботулинов токсин/

Химичен пилинг

IPL-процедури

Радиочестотен лифтинг

Липолазер