Трайно обезкосмяване чрез фотоепилация

Какво е IPL? Интензивната импулсна светлина въздейства върху пигмента меланин, който се съдържа в косъма и космения фоликул. Меланинът поглъща светлинната енергия и я трансформира в топлинна като по този начин се явява проводник на енергия до космения фоликул и го унищожава чрез селективно нагряване, без да уврежда околната тъкан. Заедно с това се намалява потенциалът за повторно израстване на фоликулите. Унищожаването на фоликула на русите косми , които не съдържат меланин, става под влиянието на топлинната вълна от околните тъкани. Благодарение на термалните почивки между импулсите и допълнителното охлаждане , методът запазва целостта на епидермиса. Приемущества – Неинвазивнен /безкръвен/ метод – Висока ефективност и надеждност – Избирателно действие върху косъма, без да се поврежда кожата и подкожнитеструктури – Остранява светли и тънки косми – Подходяща за чувствителни зони /бикини, подмишници/ – Бързо изпълнение – Подходяща за лицето и тялото Процедурата За постигане на добри резултати чрез фотоепилация са необходими от 8 до 10 процедури като първоначалният ефект се изразява в отслабване и оредяване на окосмяването, докато постепенно и прогресивно бъдат увредени и унищожени всички луковици в третираните участъци. Важно е да се знае, че методът повлиява успешно само луковиците, които са в активна фаза на растеж. През останалите две фази / стадий на покой и междинна фаза/ косъмът е резистентен. Желателно е към момента на третиране всички косми да са на повърхността. Използването на всякакви видове депилатори затрудняват процедурата и я правят неефективна. Рискът и страничните ефекти са сведени до минимум, но процедурата е противопоказна за бременни жени, както и за пациенти в твърде ранна детска възраст. Не се препоръчва при кожни заболявания в остър стадий, диабет, онкологични или остри инфекциозни заболявания, слънчев тен или след солариум. Продължителността зависи от съответния участък, който ще бъде подложен на третиране.

–фотоподмладяване

Това е светлинна терапия за уплътняване на колагена и еластичността, при която кожата се тонизира и се заличават фините бръчки. Фототоплинната енергия достига дълбоко в дермата, предизвиква дермални микротравми, подобряващи процеса на регенерация на колагена. Поцедурата представлява облъчване със светлинна енергия на определени участъци, което стимулира продукцията на нов колаген.. Процедурата се смята за безопасна и безболезнена. Единствените белези могат да бъдат зачервяване, коeто след известно време отшумяват. За да се постигнат оптимални резултати, може да се наложи прилагане на серии от 5 до 8 процедури на интервали от 2 до 4 седмици.

-Tретиране на пигментни петна

Човешката кожа има различни нюанси – кафяв, жълт, червен и син, които се дължат на трите пигмента в нея: меланин, каротин и хемоглобин. Несъмнено, меланина е най-важният пигмент, който определя разликата в цвета на кожата при отделните индивиди.Той се синтезира от клетки наречени меланоцити, като самия процес се нарича меланогенеза.IPL е високо технологичен метод, чрез който могат да се третират някои тъмни петна по кожата –от бременност,слънчево изгаряне, възрастови промени, лунички, пигментации след акне или други кожни възпаления, като се щади здравата кожа. Това се постига благодарение на факта, че тези патологични структури са богати на различни хромофори (меланин, оксихемоглобина и др. пигменти в кожата), които поглъщат светлината. В натоварените с пигмент клетки погълнатата светлина се трансформира в топлинна енергия и води до термално им разрушаване. С помощта на тази технология могат да се третират хиперпигментните измененията по кожата на лицето, шията, деколтето, ръцете. Възможно е няколко часа след процедурата да се усеща леко парене и щипане, и да има леки зачервявания. Някои пигментните петна (с по силен нюанс) потъмняват, и за 3 – 4 дни се образуват фини корички, които трябва да се оставят да паднат от само себе си.

–Лечение на акне

Лечението на акне с IPL (intense pulse light) се провежда с апарат, който съчетава интензивна светлина с радио вълни. Те проникват в дълбоките слоеве на кожата, за да отстранят акнето в дълбочина, а не действат на повърхността на кожата, както лазерите. След процедура кожата може за кратко да е зачервена, но това отшумява бързо и може да се каже, че няма видим страничен ефект.Използвайки къса дължина на светлинната вълна се контролира развитието на Propinumbacterium acnes, това е бактерията, която е отговорна за зачервяването и възпламеняването на акнето.

ПроцедуриПлазмолифт – преобрази лицето си

Мезоконци с лифтинг ефект

Wish pro – Израелското чудо в козметиката

Водно дермабразио

Отстраняване на доброкачествени кожни образувания

Криотерапия (лечение с течен азот)

Мезотерапия

Филъри

Ботокс /Ботулинов токсин/

Химичен пилинг

IPL-процедури

Радиочестотен лифтинг

Липолазер